Tuesday, May 3, 2016

Καλοκαιρινή μπλούζα. Δωρεάν σχέδιο στα ελληνικά!!

Καλησπέρα! / Good evening!

Είχα υποσχεθεί κάποτε να μοιράζομαι μαζί σας οδηγίες στα ελληνικά από τα σχέδια της εταιρείας Fil Katia και μπορώ να πω ότι απέτυχα παταγωδώς!! Ήρθε λοιπόν η ώρα να επανορθώσω με το παρακάτω σχέδιο!

Είναι πολύ όμορφο, απλό και ταυτόχρονα σικάτο σχέδιο, άκρως καλοκαιρινό! Λόγω της τρυπητής του πλέξης, θέλει ένα λεπτό τοπάκι από κάτω.

Η ποιότητα που προτίνεται για την μπλούζα είναι το Tahiti Spark αλλά μπορείτε να το αντικαταστήσετε με το Tahiti, το Tahiti Spray, το Tahiti Jeans, ή το Tahiti Beach. Πιστεύω ότι με το Tahiti Jeans θα έδειχνε πολύ όμορφο!!

Λοιπόν, θα σας αφήσω να επιλέξετε μόνες σας! Πάμε στο σχέδιο!!

For our foreign readers, you can find the spanish & english version of the pattern here.




Μέγεθος: –α) 38-40 –β) 42-44 –γ) 46-48 –δ) 50-52
Υλικά: Tahiti Spark no. 73: –α) 5 –β) 5 –γ) 6 –δ) 6 κουβάρια

Βελόνες πλεξίματος
Πλέξεις
Νούμερο 6
·         Μους
·         Πλέξη Μοτίβου
·         Πλέξη Χιαστί

Συντομογραφίες
π.
π.Κ.
π.μ.Κ.
εκ.
ΒΘΒ
πόντος/πόντοι
καλός πόντος
καλοί πόντοι μαζί
εκατοστά
βοηθητική βελόνα για κοτσίδες

Πλέξη μοτίβου:
1η σειρά: Δουλέψτε όλους τους πόντους καλή.
2η σειρά: * Τυλίξτε την κλωστή 3 φορές στη βελόνα και 1 π.Κ. *, επαναλάβετε από * έως *.
3η σειρά: * 1 π.Κ. αφήνοντας τα ριξίματα να πέσουν από τη βελόνα *, επαναλάβετε από * έως *.
4η σειρά: Δουλέψτε όλους τους πόντους καλή.
Επαναλάβετε αυτές τις 4 σειρές.

Πλέξη χιαστί: (πόντοι πολλαπλάσιο του 6)
1η σειρά: Δουλέψτε όλους τους πόντους καλή.
2η σειρά: * Τυλίξτε την κλωστή 3 φορές στη βελόνα και 1 π.Κ. *, επαναλάβετε από * έως *.
3η σειρά: * Περάστε 3 π. σε ΒΘΒ, αφήνοντας τα ριξίματα να πέσουν από τη βελόνα, κρατήστε τους μπροστά από το πλεκτό, 3 π.Κ. από τη ΒΘΒ, αφήνοντας τα ριξίματα να πέσουν από τη βελόνα, 3π.Κ. από τη ΒΘΒ *, επαναλάβετε από * έως *.
4η σειρά: Δουλέψτε όλους τους πόντους καλή.
Επαναλάβετε αυτές τις 4 σειρές.

Επειδή εμένα όμως μου αρέσει να ψάχνω διάφορους τρόπους που ίσως μου διευκολύνει την εμπειρία του πλεξίματος, έχω να σας προτείνω να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο. Σε αυτό το βίντεο θα παρακολουθήσετε ένα διαφορετικό τρόπο εκτέλεσης της Πλέξης Χιαστί, που ίσως διευκολύνει μερικές από εσάς. Θα παρατηρήσετε ότι η κοπέλα τυλίγει την κλωστή 3 φορές στη βελόνα αλλά εσείς, εάν προτιμήσετε να δουλέψετε ακολουθώντας το βίντεο, θα πρέπει να τυλίξετε την κλωστή 4 φορές στη βελόνα.

ΔΕΙΓΜΑ
Στην Πλέξη Χιαστί:
13 π. & 13 σειρές = 10x10 εκ.

ΠΛΑΤΗ
Ρίξτε –α) 60 π. –β) 66 π. –γ) 72 π. –δ) 78 π.
Δουλέψτε 2 σειρές σε πλέξη Μους κι έπειτα συνεχίστε να δουλεύετε με τον εξής τρόπο:
–α) 3 π. στην Πλέξη Μοτίβου, 54 π. στην Πλέξη Χιαστί, 3 π. στην Πλέξη Μοτίβου.
–β) 3 π. στην Πλέξη Μοτίβου, 60 π. στην Πλέξη Χιαστί, 3 π. στην Πλέξη Μοτίβου.
–γ) 3 π. στην Πλέξη Μοτίβου, 66 π. στην Πλέξη Χιαστί, 3 π. στην Πλέξη Μοτίβου.
–δ) 3 π. στην Πλέξη Μοτίβου, 72 π. στην Πλέξη Χιαστί, 3 π. στην Πλέξη Μοτίβου.
Μασχάλες: Σε συνολικό ύψος 30 εκ., μειώστε σε κάθε άκρη, εσωτερικά 3 π. από την κάθε άκρη, σε κάθε σειρά της καλής όψης: 1 π. 6 φορές.
Σημείωση: Όταν μειώνετε τον πρώτο και τελευταίο πόντο της Πλέξης Χιαστί, δουλέψτε τους επόμενους και προηγούμενους πόντους στην Πλέξη Μοτίβου, μέχρι να έχετε ξανά πόντους πολλαπλάσιους του 6 για να μπορέσετε να δουλέψετε την Πλέξη Χιαστί.
Θα έχετε συνολικά: –α) 48 π. –β) 54 π. –γ) 60 π. –δ) 66 π.
Ώμοι και λαιμόκοψη: Σε συνολικό ύψος –α) 20 εκ. –β) 21 εκ. –γ) 22 εκ. –δ) 23 εκ. μετρώντας από την αρχή του σχηματισμού της μασχάλης, κλείστε όλους τους πόντους με τον εξής τρόπο: 2 π.μ.Κ., * επιστρέψτε τον πόντο που προέκυψε από τους 2 π.μ.Κ. στην αριστερή βελόνα, 2 π.μ.Κ. *, επαναλάβετε από * έως * μέχρι να κλείσετε όλους τους πόντους.

ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ
Δουλέψτε με τον ίδιο τρόπο όπως για την πλάτη.

ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ
Όλες οι ραφές γίνονται χρησιμοποιώντας την τεχνική της Αόρατης ραφής.
Ράψτε –α) 3 εκ. –β) 4 εκ. –γ) 5 εκ. –δ) 5 εκ. για κάθε ώμο.
Ράψτε τις πλαϊνές ραφές.



Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία Fil Katia για τα δωρεάν σχέδια που μας προσφέρει!

Καλή επιτυχία!!
Φιλιά πολλά!
Βιβή
xoxoxo

No comments:

Post a Comment